Na een heerlijke week krokusvakantie, zijn onze kindjes vandaag weer naar school vertrokken, heb ik me achter mijn spinnenwiel gezet en heeft Dieter boomstammen kort gezaagd. We hebben allemaal wel onze bezigheid, dus. 

Ik heb op mijn spinnenwiel momenteel alpacawol staan. Dat is heel anders spinnen dan een schapenvacht. Met veel twist erop, want de haren 'grijpen' niet zo gemakkelijk in op elkaar als bij schapenwol. Die laatste heeft namelijk meer weerhaakjes en alpacawol is dan weer glad. Eigenlijk zoals ons mensenhaar. Om de vachten dan toch te verwerken tot een mooie draad, laat ik het wiel meer toeren draaien (ja, dus meer trappen met de voeten!), zodat de haren meer rond elkaar draaien. Nogal een technisch verhaal, hè!? Het heeft veel oefening gevergd eer ik echt mooie gelijkmatige draad kon spinnen van alpaca, schapenwol ging dan vlotter. Natuurlijk blijven er oneffenheden inzitten, maar dat vind ik net de charme van eigen gesponnen wol.

Terwijl ik dus zo achter mijn spinnenwiel zit, luister ik graag naar Klara of naar Podcasts, soms via Spotify, maar meestal via de Klara app. Zo is er nu een nieuwe reeks 'De Wereld van Wildevrouw' waarin Jeroen Olyslaegers het decor van zijn roman 'Wildevrouw' schetst, het 16de-eeuwse Antwerpen. Een échte aanrader voor wie meer te weten wil komen over deze boeiende, bloeiende, florerende periode met dito figuren. Heerlijk vertelt met onder andere Stefaan Degand als stem voor de hoofdfiguur uit het boek. 

Vanavond heb ik me nog ingelezen in de boeiende geschiedenis van het Grenspark Kalmthoutse Heide, want morgennamiddag start ik met de cursus Gastheer voor het bovenvermelde park in opdracht van het Karrenmuseum Essen, waar ik de functie vervul van voorzitter. Erg boeiend om meer te weten te komen over de plek waar ik al heel mijn leven naast woon en zo vaak heb gewandeld en gefietst. Benieuwd naar morgenmiddag! 

Hopelijk heb jij ook zo een fijne start gehad van de week!

Veel liefs,Sofie