Ik ben vanmiddag gaan wandelen in het Grenspark Kalmthoutse Heide. Wauw! Genieten, naar de stilte luisteren, de warmte van de zon voelen. En met een pakje sneeuw dat er nog ligt, levert dat ook mooi beelden op. 

Ik vertrok aan parking Zuid. Daar vlakbij staat een uitkijktoren, 'de Stapper'. Je kan hem vrij toegankelijk beklimmen met je mondmasker op en het fantastische uitzicht rondom rond is een heuse beloning! Er is ook een mooi zicht op 'het Stappersven', een uitgestrekt ven dat nu bevroren was en bevolkt met schaatsers. Je krijgt er ook een stukje geschiedenis mee over het landschap, de benaming van de toren. De moeite om eens te beklimmen!

Deze zomer zijn we er met de kindjes op de fiets naar toe geweest om te luisteren naar het brullen van de kikkers. Al eens gedaan? Echt de moeite! Maar die zitten nu dus veilig in de dieper modder verstopt voor nog een paar maanden. Dieren waren er nu niet te zien, te druk natuurlijk. Wel het gefluit van vogels af en toe. 

Natuurlijk, op een doordeweekse dag viel het wat drukte betreft heel goed mee, maar ik vraag me af of dit in het weekend ook nog zo gaat zijn. 

Hele fijne dag!

Veel liefs, Sofie