Ik heb een prutjesfamilie... Ja, echt! Ze bestaat uit Herman, een gistdeeg van melk, Francois, een gemberbierstarter, Bella, melkkefir, en Helga, een zuurdesem. Ze hebben namen omdat ze aandacht vragen, liefde en zorg. Net zoals in een echte familie. Ik gebruik ze als basis om heerlijke dingen mee te maken! 

Het is begonnen met Helga, het zuurdesem, omdat ik graag brood bak en zuurdesembrood erg lekker vindt. Toen Herman, dat is een lang verhaal voor een volgende keer. Bella, waarvoor ik de korreltjes heb gekregen van een vriendin en als laatste Francois om dus bier mee te brouwen. Ik experimenteer graag. Mislukken er soms dingen, ja, absoluut. Maar daar leer je van, hé.

Op de foto hiernaast zie je een zelfgemaakt ontbijtprutje. Ik ben 's morgens, nou ja, niet op mijn best en vind het al een hele prestaties om de brooddoosjes gevuld te krijgen, kindjes aangekleed en om op tijd aan de schoolpoort te staan. Dus om dan ook nog eens lang in de keuken te staan voor een gezond ontbijt, maar het is natuurlijk wel een belangrijk startmoment van de dag. En toen ontdekte ik de overnight oats! Ik heb het maar ontbijtprutje genoemd en daar heb ik Bella voor nodig

Zo maak je het:

- 50g havermoutvlokken

- honing of esdoornsiroop (ik gebruik allebei)

- melkkefir (Bella dus) of een lopende yoghurt

's Avonds, wanneer ik wel op mijn best ben, doe ik alles in een potje met een beugelsluiting, goed roeren en hop de koelkast in. En 's morgens potje open... en eten maar! Je kan er ook nog dan een geschild appeltje aan toevoegen of blauwe bessen, banaan....Echt heel erg lekker, zelfs mijn man is fan! (en die is eigenlijk niet voor zo een dingen)

Fijne dag! 

Liefs, Sofie